cosuri cafea cadou

Cosulete speciale: Espresso Aromat sau Espresso de Top?

Ne-au venit niste idei si v-am pregatit doua cosulete de cadou speciale, pentru a fi oferite celor dragi sau pentru rasfatul propriu. Le gasiti la sediul nostru din strada 11 Iunie, pentru alte detalii puteti sa ne sunati. Pachetele pot fi si rezervate telefonic.

Pentru primul cosulet am ales trei cafele cu boabe aromate, cu o intensitate crescatoare: Lavazza Caffe Espresso, Lavazza Qualita Oro si, cea mai aromata dintre ele, Papa Jaques Koke. Pentru ca este un pachet de degustare si incurajam incercarea mai multor tipuri de cafea, am pus doar pachete de 250 de grame si un pret accesibil.

Pentru cel de-al doilea am ales Continue reading

Irish-Coffee

Reteta: Cum faci Irish Coffee?

Reteta de Irish Coffee a capatat multe variatiuni de-a lungul timpului, insa ceea ce este 100% sigur este faptul ca bautura contine cafea, whiskey si frisca.

Irish Coffee-ul se consuma indulcit, asa ca ingredientele necesare ar fi: o ceasca de cafea neagra si tare, whiskey, zahar brun si frisca.

Paharul de sticla sau ceasca in care se va consuma trebuie incalzite in prealabil. Continue reading

IMPZ9_pss_Cr_LM_IdleScreen_SSVL_en.tif

Plus X Award: Jura, cel mai bun automat de cafea al anului

Plus X award 2013: JURA IMPRESSA Z9 One Touch TFT castiga la patru categorii si, prin urmare, este “cel mai bun automat de cafea al anului”.  Inca o data, JURA poate decora un automat de specialitati din cafea cu unul din cele mai prestigioase premii.

IMPRESSA Z9 One Touch TFT a castigat Plus X Award la nu mai putin de patru categorii. Dintre numeroasele produse prezentate, juriul a ales acest elegant automat de cafea de la JURA la categoriile High Quality, Design, Ease of use si Functionality. Si cum acesta a castigat cele mai multe premii fata de altele din grupul sau, JURA se poate bucura, in plus, cu o distinctie speciala: IMPRESSA Z9 One Touch TFT dobandeste sigiliul calitatii prin “Cel mai bun produs al anului 2013″, pentru ca este cel mai bun automat de cafea al anului.

Produs cu factor “Plus X” : JURA a convins juriul profesionist international si independent In patru din cele sapte categorii, IMPRESSA Z9 One Touch TFT obtine nota „excelent” in atribuirea Plus X Award: Acest automat premium de specialitati din cafea ofera suveranitate si extravaganta la toate nivelurile: calitatea excelenta a cafelei, design-ul fascinant, utilizarea inteligenta si nivelul foarte ridicat de functionalitate l-au facut favoritul juriului. Continue reading

latte heart coffee

De Dragobete: Cum faci o inimioara in Latte Art (video)

Inimioara din ceasca ta de cappuccino este extrem de usor de realizat, chiar si de catre cineva care nu are cunostinte in domeniul barista. Pentru a reusi, ai nevoie in mod special de crema de lapte.

Acest lucru inseamna ca fie trebuie sa folosesti un espressor, fie un aparat de frotat lapte (un cappuccinator).

La espressor faci espresso-ul separat si laptele in cana metalica (lattiera), folosindu-te de panarello din dotarea aparatului. Daca nu te descurci, laptele pote fi facut si intr-un cappuccinator.

Pasul final este acelasi: inimioara se realizeaza fix in momentul turnarii cremei de lapte peste espresso.

Cum se face crema de lapte

In cazul in care mai este nececesar, reluam povestea despre cum se face crema de lapte la esspresor. Se incepe prin a pozitiona panarello-ul cat mai aproape de baza lattierei si, treptat, se ridica spre suprafata lichidului, ramanand insa scufundat la 1 cm adancime. Continue reading

vacuum cafea

Cum faci o cafea buna la aparatul Vacuum (video)

Cand vezi un Vacuum ai impresia ca te afli intr-un laborator de chimie, dar sistemul sau nu este deloc greu de folosit. Singurul detriment ar fi ca dureaza cateva minute pana este gata cafeaua.

Vacuum-ul este compus din doua vase comunicante si o sursa de caldura speciala pentru a incalzi sticla.

Cafeaua facuta prin aceasta metoda are corp si un gust mai bogat decat o cafea facuta la filtrul automat. In plus, nu contine deloc sedimente si urme de zat.

Lucrurile necesare pentru a prepara cafea la Vacuum

Aparatul este compus din doua vase de sticla suprapuse si separate de un filtru de hartie, dintr-un suport metalic pentru acestea si o sursa de caldura speciala. Continue reading