calcActive())">
Cafea verde boabe Ethiopia Sidamo Organic Washed 250g
15,00 RON
Preț/
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
CFVetso2*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Ethiopia Sidamo este o cafea verde boabe, 100% Arabica. Sortiment: Ethiopia Sidamo Washed Grade 2 Organic DE-OKO-001, recolta 16/17.
Ethiopia este cunoscuta ca fiind locul unde a aparut cafeaua, precum se spune in legenda pastorului Kaldi. In prezent, aproximativ jumatate din populatia tarii lucreaza pe plantatii de cafea, detinute de multe ferme micute. Uneori suprafata plantatiei nu depaseste 1ha. Cresterea cafelei este favorizata de climatul zonei si de prezenta solului vulcanic, bogat in minerale. Acest sortiment a preluat denumirea dupa zona in care creste, Sidamo, situata in sud-estul Ethiopiei, unde cafeaua creste la altitudini intre 1500 si 2200 metri.
Ethiopia este o origine clasica de cafea. Sidamo inseamna o cafea cu un corp mediu si note delicate de fructe, condimente si citrice. Etolia Ethiopia Sidamo Organic are o aciditate complexa, de vin, fructe de padure, si lamaie, dar cu o dulceata aparte, de dropsuri. Retrogustul este bogat si de durata.
Multe cafele certificate din Ethiopia vin din Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU), o cooperativa restransa a micilor fermieri din toate zonele cultivabile ale regiunii Oromia, ce contine 65% din terenul cultivabil.
Regiune: Sidamo
Altitude: 1500 - 2200m
Varietati: Varietati etiopiene clasice
Perioada Recolta: Octombrie - ianuarie
Procesare: Fully washed, uscat pe paturi inaltate
Aroma: Florala
Note: Lamaie, trestie de zahar
Corp: Usor, ca ceaiul
Ethiopia este cunoscuta ca fiind locul unde a aparut cafeaua, precum se spune in legenda pastorului Kaldi. In prezent, aproximativ jumatate din populatia tarii lucreaza pe plantatii de cafea, detinute de multe ferme micute. Uneori suprafata plantatiei nu depaseste 1ha. Cresterea cafelei este favorizata de climatul zonei si de prezenta solului vulcanic, bogat in minerale. Acest sortiment a preluat denumirea dupa zona in care creste, Sidamo, situata in sud-estul Ethiopiei, unde cafeaua creste la altitudini intre 1500 si 2200 metri.
Ethiopia este o origine clasica de cafea. Sidamo inseamna o cafea cu un corp mediu si note delicate de fructe, condimente si citrice. Etolia Ethiopia Sidamo Organic are o aciditate complexa, de vin, fructe de padure, si lamaie, dar cu o dulceata aparte, de dropsuri. Retrogustul este bogat si de durata.
Multe cafele certificate din Ethiopia vin din Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU), o cooperativa restransa a micilor fermieri din toate zonele cultivabile ale regiunii Oromia, ce contine 65% din terenul cultivabil.
Regiune: Sidamo
Altitude: 1500 - 2200m
Varietati: Varietati etiopiene clasice
Perioada Recolta: Octombrie - ianuarie
Procesare: Fully washed, uscat pe paturi inaltate
Aroma: Florala
Note: Lamaie, trestie de zahar
Corp: Usor, ca ceaiul