2,00 RON
minus plus
Numai 10 rămase
Cod: PPJcoltip25
Disponibilitate:

în stoc

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Credem că ți-ar plăcea și

Papa Jacques Colombia Tiptil cafea boabe proaspat prajita 250g conține cafea boabe proaspăt prăjită 100% Arabica din Columbia, regiunea Tolima, fără cofeină.

Această cafea de specialitate este decofeinizată prin tehnologia Sugar Cane.

 

Note: struguri albi, ciocolată neagră, portocală

Sortiment cafea: cafea boabe de specialitate 100% Arabica, decofeinizată

Regiune: Tolima, Columbia

Varietate: Caturra

Altitudine: 1450m

Procesare: spalata / washed

 

Ce este tehnologia „Sugar Cane”?

O buna parte din trestia de zahar (în engleza Sugar Cane) este fermentata pentru producerea alcoolului etilicAtat acidul acetic cat si alcoolul etilic sunt produse de drojdii si bacterii, în timpul fermentatiei alcoolice.
Acetatul de etil este produs din reactia naturala a acidului acetic cu alcoolul etilic.
Practic, aceasta substanta este un produs secundar al fermentatiei alcoolice a trestiei de zahar.
 
Procesul de decofeinizare este simplu. Boabele de cafea verde sunt expuse la abur apoi sunt imersate intr-un amestec de apa si acetat de etil. Acetatul de etil este solvent selectiv pentru cofeina. Cand nivelul dorit de cofeina este extras, procesul este intrerupt. Reziduurile de acetat de etil de pe boabe sunt îndepartate cu abur fierbinte sau prin distilare in vid. Toti ceilalti compusi aromatici raman in boabele de cafea verde.
Acetatul de etil fierbe la 77 grade Celsius, la presiune atmosferica. Expunerea la o temperatura mai mare sau la o presiune mult redusa transforma aceasta substanta in vaporiAcesti vapori sunt condensati pentru a recupera toata cantitatea de acetat de etil evaporata din boabele de cafea.
 
Stiati ca?
Acetatul de etil este cel mai comun ester intalnit in vinuri. Aroma acetatului de etil este mai pronuntata la vinurile tinere si confera caracterul fructat al unui vin