Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETHcomsa300*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee Procesare / calitate: spalata, SHG, EP, plantatii de cafea cu certificari BIO recolta 2019/2020 Regiune: La Paz, MARCALA Ferma: COMSA Cooperative Altitudine: 1200-1700m Varietate: Caturra & Catuai & Bourbon & Typica Descriere cafea: Scor 84+ Note de mandarine, mango, ciocolata amaruie, corp mediu, aciditate slaba citrica Cooperativa COMXSA (Cafe Organico Macarala) a luat fiinta in 2001 reunind 60 de fermieri iar acum reprezinta 1200 de producatori. Fermierii folosesc si promoveaza in continuare practici agricole prietenoase fata de mediu primind Certificari Organice si Fairtrade . Lotul de cafea este stricltly high grown si este un amestec de boabe Catuai, Caturra, Bourbon si Pacas. Membrii COMXSA sunt dedicati in a obtine cafea de calitate, ca urmare culeg doar fructele de cafea care s-au copt aducandu-le imediat la statia de spalare, dupa care boabele in "'parchment" sau in pergament se usuca la sol. Doar cele de calitate inferioara se usuca mecanic. Apa rezultata din spalare fie se filtreaza si se reutilizeaza, fie este transformata in gaz metan, printr-un proces de digestie biologica. Materia organica rezultata este fermentata anaerob iar bacteriile descompun mucilagiul din apa (mucilagiul reprezinta pulpa indepartata din fructele de cafea in procesul de depulpare). Biogazul rezultat este captat. Produsul rezultat este bogat in bionutrienti si este folosit ca fertilizator.