Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: PPJethken3*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Papa Jacques Ethiopia Kena este o cafea proaspat prajita boabe, de origine, 100% Arabica, delicata, cu note de dulceata de trandafiri, merisoare si piersica.



Pentru ca Hangadhi este aproape de final, trebuia sa gasesc o Ethiopie cel putin la fel de buna. Am descoperit-o dupa ce am cupat aproape 20 de Ethiopii diferite provenite de la diversi traderi europeni, toate alese pe spranceana.



Provenita tot din regiunea Guji, Kena s-a dovedit a fi o cafea deosebit de complexa, as spune cameleonica. Cand am prajit si apoi cupat mostrele de Ethiopia, Kena mi-a atras atentia pentru ca profilul aromatic i se modifica aproape in fiecare zi in care cafeaua statea la degazat: componenta florala, cea de trandafir de dulceata ramanea insa piersica se schimba in mango apoi iar vira catre banane coapte, merisoarele se transformau portocale cu rom, samd. Pentru mine este prima data cand am o astfel de experienta.



Kena m-a facut sa ma gandesc mult la impactul pe care eu, ca prajitor de cafea il am asupra cafelelor si asupra profilului aromatic pe care acestea il poarta mai departe in lume. A fost dificil de stabilit care sunt componentele aromatice dominante ale Kenei insa cred ca am reusit sa-i creionez un portret realist.



Regiune: Guji


Varietate: Heirloom


Altitudine: 2100 metri


Procesare: Naturala


An recolta: 2019