calcActive())">
Papa Jacques Sumatra Blue Tawar 250gr cafea proaspat prajita boabe
32,00 RON
Preț/
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
PPJsmtrBLTW25*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cafea de specialitate Papa Jacques Sumatra Blue Tawar, proaspat prajita, ambalata la 250 grame.
Blue Tawar este produsa de o cooperativa infiintata in 1999 de 50 de fermieri cu plantatii in aproprierea lacului Tawar, in partea nordica a insulei Sumatra. Suprafetele individuale cultivate nu depasesc 2 hectare. Sunt plantate varietati de Bourbon si Tim-Tim. Blue Tawar este o Arabica 100%, ale carei boabe crude au o frumoasa culoare verde-albastrui.
Denumirea completa a sortimentului este Indonesia Sumatra Grade 1 TP ELB Blue Tawar. Suna complicat insa e simplu. Grade 1 inseamna calitatea 1. TP inseamna “Triple Picked”, mai exact boabele verzi de cafea au fost sortate de trei ori pentru indepartarea defectelor. ELB este prescurtarea de la “Extra Large Bean”, adica boabele sunt mari si foarte mari.
Clima este tropicala, cu sezon uscat din februarie pana in august si sezon ploios din septembrie pana in ianuarie. Solul este de origine vulcanica iar altitudinea de cultivare este 1450 – 1600 metri. Procesarea este semi-umeda: dupa decorticare, se lasa la fermentat peste noapte in bazine cu apa iar dimineata se clatesc cu apa curata. Boabele de cafea se usuca pe foi de cort. Se face o sortare manuala a defectelor astfel incat sa corespunda normelor SCAA.
Blue Tawar este produsa de o cooperativa infiintata in 1999 de 50 de fermieri cu plantatii in aproprierea lacului Tawar, in partea nordica a insulei Sumatra. Suprafetele individuale cultivate nu depasesc 2 hectare. Sunt plantate varietati de Bourbon si Tim-Tim. Blue Tawar este o Arabica 100%, ale carei boabe crude au o frumoasa culoare verde-albastrui.
Denumirea completa a sortimentului este Indonesia Sumatra Grade 1 TP ELB Blue Tawar. Suna complicat insa e simplu. Grade 1 inseamna calitatea 1. TP inseamna “Triple Picked”, mai exact boabele verzi de cafea au fost sortate de trei ori pentru indepartarea defectelor. ELB este prescurtarea de la “Extra Large Bean”, adica boabele sunt mari si foarte mari.
Clima este tropicala, cu sezon uscat din februarie pana in august si sezon ploios din septembrie pana in ianuarie. Solul este de origine vulcanica iar altitudinea de cultivare este 1450 – 1600 metri. Procesarea este semi-umeda: dupa decorticare, se lasa la fermentat peste noapte in bazine cu apa iar dimineata se clatesc cu apa curata. Boabele de cafea se usuca pe foi de cort. Se face o sortare manuala a defectelor astfel incat sa corespunda normelor SCAA.