calcActive())">
Papa Jacques Uganda Bugisu cafea proaspat prajita boabe 500gr
45,00 RON
Preț/
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
PPUGBGS45*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Papa Jacques Uganda Bugisu este o cafea care are mai degraba un gust clasic, traditional, fiind astfel potrivita pentru cei care isi incep acum experienta descoperirii cafelelor proaspat prajite.
Aciditatea este moderata, are un corp masiv, dar armonios. Buchetul are note dulci-amarui, cu retrogust de cirese negre salbatice.
Uganda este tara de origine pentru cafeaua Robusta, insa aici se cultiva si cafele Arabica. Cultura cafelei Arabica a fost introdusa in Uganda de britanici, la inceputul secolului trecut. Raspandirea culturilor de cafea Arabica este limitata, cultivarea facandu-se pe suprafetele mici de teren ale agricultorilor particulari, in principal ca o cultura destinata vanzarii. Zonele de cultivare au altitudini mari si foarte mari, de la 1400 la 2100 metri. Solurile sunt vulcanice. Sezonul de recoltare începe în luna septembrie si se termina în luna februarie.
Bugisu creste in estul Ugandei, pe pantele vestice ale vulcanului Elgon, la granita cu Kenya. Elgon este un vulcan stins care a erupt ultima data acum 3 milioane de ani.
Bugisu este o Wugar (Washed Uganda Arabica) de tip AA ceea ce inseamna ca este o cafea Arabica prelucrata prin spalare cu apa, si apoi sortata astfel incat dimensiunea boabelor sa depaseasca sita (screen) 17.
Cand este proaspat prajita, abia scoasa din prajitor, Bugisu miroase a pandispan.
Aciditatea este moderata, are un corp masiv, dar armonios. Buchetul are note dulci-amarui, cu retrogust de cirese negre salbatice.
Uganda este tara de origine pentru cafeaua Robusta, insa aici se cultiva si cafele Arabica. Cultura cafelei Arabica a fost introdusa in Uganda de britanici, la inceputul secolului trecut. Raspandirea culturilor de cafea Arabica este limitata, cultivarea facandu-se pe suprafetele mici de teren ale agricultorilor particulari, in principal ca o cultura destinata vanzarii. Zonele de cultivare au altitudini mari si foarte mari, de la 1400 la 2100 metri. Solurile sunt vulcanice. Sezonul de recoltare începe în luna septembrie si se termina în luna februarie.
Bugisu creste in estul Ugandei, pe pantele vestice ale vulcanului Elgon, la granita cu Kenya. Elgon este un vulcan stins care a erupt ultima data acum 3 milioane de ani.
Bugisu este o Wugar (Washed Uganda Arabica) de tip AA ceea ce inseamna ca este o cafea Arabica prelucrata prin spalare cu apa, si apoi sortata astfel incat dimensiunea boabelor sa depaseasca sita (screen) 17.
Cand este proaspat prajita, abia scoasa din prajitor, Bugisu miroase a pandispan.