Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: PPJbrndk25

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Credem că ți-ar plăcea și

Cafea de specialitate Papa Jacques Burundi Kimbungere, ambalata la 250 de grame. Aciditate armonioasa. Gust cremos, dens. Corp rotund, bine conturat.



Kibungere este o statie de prelucrare a fructelor de cafea care lucreaza cu fermieri din comuna Nyabihanga, in provincia Mwaro din Burundi. Suprafata medie cultivata de acesti fermieri este mai mica de 1 hectar. Fructele de cafea sunt aduse la statie pe bicicleta sau pe jos.



Dupa decorticare, urmeaza o perioada de 12 ore pentru fermentarea pulpei fructului. Odata incheiata, pergamentul este spalat si sortat dupa marime. Uscarea se face pe terase suspendate care permit o buna circulatie a aerului pentru uscarea uniforma a boabelor.



Kibungere face parte din Sogestal Kirimiro. Sogestal este prescurtarea de la Sociétés de Gestion des Stations de Lavage. In Burundi sunt 5 Sogestal-uri care gestioneaza un total de 133 de statii de prelucrare.



Kirimiro este una dintre cele mai mari Sogestal-uri – supervizeaza 45 statii de prelucrare in 6 provincii centrale din Burundi: Muramvya, Mwaro, Gitega, Karuzi, Rutana and Ruyigi.