minus plus
Numai 35 rămase
Cod: PPJ2
Disponibilitate:

în stoc

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Credem că ți-ar plăcea și

S-ar putea să-ți placă

Papa Jacques Dulce de Pitalito este o cafea de origine columbiana,100% Arabica, delicata, proaspat prajita, ideala pentru a fi savurata la micul dejun, cu note de fructe de padure, caramele cu lapte si baclava.

Lotul curent este o Arabica Supremo, de varietate Caturra, cu sort mare 18+, cultivata in regiunea Huila, la 1400 – 1800 metri altitudine.

Huila este regiunea situata in interiorul lantului muntos Anzii Columbieni, intre cordiliera Centrala si cea Orientala. Situata foarte aproape de Ecuator, aceasta regiune permite cultivarea cafelei la altitudini mai inalte si temperaturi mai scazute.

Regiune: Huila

Varietate: Caturra

Calibru: SCA 1; 18+

Procesare: Spalata

Altitudine: > 1400 metri

Asezat in valea Rio Grande de la Magdalena, la 1300 metri altitudine, orasul Pitalito este considerat capitala cafelei din provincia Huila, situata in sud-vestul Columbiei. Toti muntii care inconjoara aceasta vale sunt presarati cu ferme care cultiva cafea, o ferma avand in medie 6 hectare.

Motive pentru care Pitalito este una dintre cele mai bune regiuni din lume pentru cultivarea cafelei:

Altitudinea. Fructele de cafea cultivate la o altitudine inalta se matureaza mai lent, iar planta are timp sa depoziteze in semintele fructului mai multe zaharuri. In timpul prajirii, prin reactia Maillard, aceste zaharuri vor produce mai multi compusi aromatici contribuind la un profil de gust cu o complexitate ridicata si aroma intensa.

Specificul geografic. Planta de cafea este o planta de subarboret. Subarboretul reprezinta totalitatea arbustilor care cresc in etajul intermediar al padurii, sub coroana arborilor mari.

Solul. Solul vulcanic este foarte bogat in nutrienti, iar aciditatea specifica acestuia usureaza absorbtia nutrientilor de catre plantele de cafea.