21,00 RON
Cod: 6426390836724
Disponibilitate:

Stoc epuizat

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Mexic Puebla 250g cafea boabe proaspăt prăjită este o cafea de origine 100% Arabica de specialitate, provenită din regiunea Sierra Norte, subregiunea Puebla, Mexic. Cultivată la altitudini între 1250 și 1850 de metri, această cafea este procesată prin metoda spălată și provine de la mici fermieri producători din zonele Cuetzalan și Zacapoaxtla.

 

Certificată organic și clasificată SHG, cafeaua oferă un profil aromatic complex, cu o aciditate fructată de măr, corp fin, note de bomboane de cireșe și gust de caramel. Cu un scor SCA de 85 și o prăjire medie, este ideală pentru iubitorii de cafea de specialitate.

Cantitate: 250g cafea boabe proaspăt prăjită
Sortiment: Mexic Puebla, Microlot, Organic, SHG, SCR 15 Up, scor SCA 85, washed, recoltă 24/25.

 

Profil senzorial:
Aciditate: 4/5
Corp: 4/5
Aromă: 4/5
Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.

 

Caracteristici:
Ingrediente: cafea boabe 100% Arabica, de specialitate
Origine: Mexic
Regiune: Sierra Norte, Puebla
Subregiune: Cuetzalan & Zacapoaxtla
Tratare: spălată (washed)
Altitudine: 1250 – 1850 m
Varietăți: Colombia, Oro Azteca, Sarchimor
Recoltare: 24 /25
Certificare: organic

Note: bomboane de cireșe și gust de caramel


Sierra Norte din Puebla este una dintre cele mai importante zone de cafea din Mexic, cu peisaje de păduri cețoase și soluri vulcanice bogate, ideale pentru cultivarea cafelei. Climatul răcoros permite cireșelor să se maturizeze lent, dezvoltând arome complexe. În Cuetzalan și Zacapoaxtla, fermele mici, familiale, practică o agricultură sustenabilă și cultivă cafeaua la umbra arborilor nativi, promovând biodiversitatea și echilibrul natural al ecosistemului. Cafeaua din această regiune este apreciată pentru aciditatea sa luminoasă și aromele distincte de miere, citrice și condimente fine.


Puebla este al treilea cel mai mare producător de cafea din Mexic, recunoscut pentru calitatea și rafinamentul boabelor sale. Micii fermieri urmează metoda tradițională spălată, transmisă din generație în generație, cultivând adesea organic pentru a proteja solul și a menține sănătatea terenurilor. După recoltarea manuală a cireșelor coapte, acestea sunt despulpate, fermentate atent pentru a obține echilibrul optim de aromă, apoi spălate și uscate pe paturi (adesea acoperite pentru protecție împotriva ploii). Boabele sunt întoarse frecvent și sortate manual pentru a păstra doar calitatea superioară. Rezultatul este o cafea cu aciditate vie, dulceață echilibrată și note florale, ce surprinde esența autentică a regiunii Sierra Norte.