Etolia Nicaragua Finca Los Potrerillos 250g cafea boabe proaspat prajita
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
Credem că ți-ar plăcea și
S-ar putea să-ți placă
Etolia Nicaragua Finca Los Potrerillos este o cafea boabe proaspăt prăjită, cu un gust foarte fin si dulce de ciocolata neagra cu alune de padure, și cu o aciditate cu note de vin.
Cantitate: 250g cafea boabe Etolia Nicaragua Finca Los Potrerillos
Recolta: 20/21
Scor SCA: 84
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso ; Filtru
MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile
Acest sortiment de cafea proaspăt prăjită este disponibilă în varianta boabe (standard), livrată în ambalaj special cu supapă de degazare.
CALITATE: SHG EP, Las Campanillas
FERMA: Finca Los Potrerillos, Rizo Family
ALTITUDINE: 1000 m - 1250 m
VARIETATE: Regiunea Caturra, Castilla, Parainema
PROCESARE: Prin spălare
Scurt istoric al regiunii Caturra
Autostrada Pan-Americana Nord se indreapta spre regiunea centrala a Nicaragua, care, spre deosebire de campiile stropite de vulcan-laguna din Pacific, se caracterizeaza prin geografia sa de inalt relief, precum numeroasele sale dealuri si munti. In nord-vest, muntii reci din Matagalpa si Jinotega sunt situati astfel ca padurile de nori se amesteca cu plantatiile de cafea. Una dintre aceste plantatii de cafea apartine familiei Rizo de mai bine de 200 de ani. Un total de 400 ha le apartin, concentrandu-se pe cultivarea speciala a cafelei. In 2013, jumatate din copacii lor, in special soiul Caturra, au fost puternic afectati de ciuperca distructiva „roya”. Ca parte a unui proces ambitios de renovare, ferma a replantat 200 ha cu soiurile rezistente la roia Castilla, Parainema și Marsellesa. Acest lucru contribuie la o amenajare sanatoasa a intregii ferme, deoarece jumatate din copaci sunt inca tineri. Familia Rizo isi propune sa abordeze cultivarea cafelei dintr-o perspectiva holistica: de la rasaduri pana la macinarea umeda si uscata, acestea sunt in control total asupra propriei calitati. Alte 200 ha de padure asigura faptul ca toate cafele sunt cultivate la umbra. Eforturile lor de reimpadurire se concentreaza pe protejarea faunei si florei native, precum si a surselor de apa. Aproximativ 250 de angajati lucreaza permanent la Potrerillos, in timpul sezonului de recoltare sunt pana la 1.000 de persoane. Majoritatea locuiesc si in zona fermei, Potrerillos furnizand infrastructura, cum ar fi locuinte, mese și o clinică de baza. Educatia este unul dintre pilonii in care familia crede foarte puternic: una dintre zonele agricole este dedicata doar scolii. Peste 180 de elevi participa la cursuri de la gradinita pana la un nivel de invatamant secundar. Exista chiar si facilitati de invatare suplimentare pentru a primi o diploma tehnica in gestionarea fermelor. Programele scolare complet echipate sunt gratuite pentru copiii care traiesc la ferma, precum si pentru cei din comunitatile invecinate.