Cod: 6426390836908
Disponibilitate:

Stoc epuizat

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Nicaragua Jinotega 250g cafea boabe proaspăt prăjită este o cafea de specialitate 100% Arabica, cultivată în regiunea Jinotega, Nicaragua. Boabele cresc la altitudini între 1.000 și 1.700 m și sunt procesate prin metoda spălată (washed). Această cafea se remarcă printr-un profil aromatic echilibrat și complex, cu aciditate redusă, gust dulce de ciocolată și ușoare note de nuci.

 

Această cafea este clasificată SHG EP și are un scor SCA de 81, cu prăjire medie, fiind ideală pentru iubitorii de cafea de specialitate.

 

Cantitate: 250g cafea boabe proaspăt prăjită
Sortiment: Nicaragua Jinotega, SHG EP, washed, recoltă 24/25, scor SCA 81.

 

Profil senzorial:
Aciditate: 2/5
Corp: 2/5
Aromă: 2/5
Gust: ciocolată
Note: nuci
Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.

 

Caracteristici:
Ingrediente: cafea boabe 100% Arabica, de specialitate
Origine: Nicaragua Jinotega
Varietăți: Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí, & Catimor
Tratare: spălată (washed)
Altitudine: 1.000 – 1.700m 
Recoltare: 24/25, decembrie - martie
Scor SCA: 81
Prăjire: medie
Note: nuci, gust de ciocolată

 

Nicaragua este cunoscută pentru cafelele sale de calitate, cultivate în special în zonele de înaltă altitudine din Jinotega, Matagalpa și Nueva Segovia. Plantațiile și fermele mici (0,5 – 5,5 ha) produc boabe de cafea cu caracter distinct datorită combinației de altitudine, climă și soluri locale.

 

Drumul Pan-American Highway traversează centrul țării și urcă de la Sebaco (470 m) până la munții reci din Matagalpa și Jinotega, unde se află păduri de nori amestecate cu plantații de cafea. Plateul Segovia, lângă râul Coco, reprezintă cea mai veche și înaltă zonă a țării, cu soluri nisipoase și păduri de pini care marchează granița cu Honduras.

 

Cafeaua este recoltată de la mai multe ferme mici și plantații din regiunea Jinotega, procesată la stații de spălare și amestecată pentru a obține un profil constant, cu aromele clasice de ciocolată și nuci. Acest sortiment este frecvent utilizat ca bază pentru espresso datorită gustului său echilibrat.