Papa Jacques Colombia Tumbaga 300g cafea proaspat prajita boabe decofeinizata
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
S-ar putea să-ți placă
Papa Jacques Colombia Tumbaga 300g cafea proaspat prajita boabe decofeinizata este o cafea fara cofeina, contine de 30 de ori mai putina cofeina în comparatie cu o cafea obisnuita.
Regiunea: Cauca, Tolima
Varietatea: Cupaj Arabica
Altitudinea: 1400 - 2100m
Procesarea: Spălată
An recoltă: 2022
Tumbaga este un aliaj de aur, cupru si argint folosit în întreaga Columbia pentru a crea obiecte mici, adesea religioase.
In mod simbolic, acest aliaj reuneste energiile contradictorii ale Soarelui (aur), Lunii (argint) si Pamantului (cupru), producând un echilibru între contrarii.
Tumbaga este o cafea decofeinizata prin procesul „Sugar Cane”, care utilizeaza acetatul de etil.
Ce este acetatul de etil si de ce se numeste „Sugar Cane”?
O buna parte din trestia de zahar (în engleza Sugar Cane) este fermentata pentru producerea alcoolului etilic. Atat acidul acetic cat si alcoolul etilic sunt produse de drojdii si bacterii, în timpul fermentatiei alcoolice.
Acetatul de etil este produs din reactia naturala a acidului acetic cu alcoolul etilic.
Practic, aceasta substanta este un produs secundar al fermentatiei alcoolice a trestiei de zahar.
Procesul de decofeinizare este simplu si l-am mai explicat aici. Boabele de cafea verde sunt expuse la abur apoi sunt imersate intr-un amestec de apa si acetat de etil. Acetatul de etil este solvent selectiv pentru cofeina. Cand nivelul dorit de cofeina este extras, procesul este intrerupt. Reziduurile de acetat de etil de pe boabe sunt îndepartate cu abur fierbinte sau prin distilare in vid. Toti ceilalti compusi aromatici raman in boabele de cafea verde.
Acetatul de etil fierbe la 77 grade Celsius, la presiune atmosferica. Expunerea la o temperatura mai mare sau la o presiune mult redusa transforma aceasta substanta in vapori. Acesti vapori sunt condensati pentru a recupera toat? cantitatea de acetat de etil evaporata din boabele de cafea.
Stiati ca? Acetatul de etil este cel mai comun ester intalnit in vinuri. Aroma acetatului de etil este mai pronuntata la vinurile tinere si confera caracterul fructat al unui vin.