Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: PPJrwc3*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Credem că ți-ar plăcea și

Tara celor 1000 de dealuri, Rwanda este o origine mai putin cunoscuta. In Rwanda, exista aproximativ 400.000 de producatori mici, majoritatea fermelor fiind situate la o altitudine de 1700 – 2000 metri. Altitudinea ridicata, solul vulcanic bogat in azot, lumina solara abundenta si ceata matinala ecuatoriala creeaza conditii excelente pentru cultivarea plantelor de cafea. 95% dintre plantele de cafea cultivate in Rwanda sunt Arabica, varietatea Bourbon. Au un profil aromatic unic intre cafelele din Africa Centrala. Imprumuta caracteristici de gust de la cafelele procesate prin spalare din Kenya si Ethiopia, respectiv o aciditate vibranta, florala pe de o parte, si un corp dens, siropos cu gust dulce-fructat care aminteste de cafelele procesate natural din America Centrala, pe de alta parte. Am mai avut cafea din Rwanda acum cativa ani. Am renuntat la ea pentru ca nu reuseam sa-i gasesc un profil de prajire care sa ma multumeasca. Anul asta am primit din greseala o mostra de cafea verde din acesta Rwanda. Ce era sa fac? Am prajit-o si am gustat-o. Nu-mi faceam prea mari sperante cu ea. A fost cea mai buna din cele 12 mostre de cafea primite. Cand am gustat-o prima data, similaritatea cu gustul de pina-colada a fost frapanta insa cel mai mult am apreciat o anume “suculenta”, caracteristica pe care o gasesc foarte rar in cafele. Regiune: Provincia de Sud Varietate: Bourbon Rosu Procesare: Spalata Altitudine: 1800 metri An recolta: 2020