Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: PBkenNDR2*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Credem că ți-ar plăcea și

Prajitoria Buimac Kenya Ndaroini 250g cafea boabe proaspat prajita, ambalata la pungi kraft de 250 grame. Cafeaua a venit cu un scor de 88pct SCA. Are o aciditate ridicata aproape intensa fiind in acelasi timp dulceaga si fructata.



Se aduce la comanda!



I Origine : Kenya

II. Regiune: Nyeri

III.Ferma: statia de procesare Ndaroini

IV Varietal : SL28, SL34

V Procesare: spalare

VI. Altitudine: 1800 m

VII.Sezon: 19

VIII. Note aromatice: coacaze, struguri rosii, capsuni

IX. Prajire medie-usoara.



Istoria cafelei Kenya este relativ recenta, lucru care a permis controlul strict al varietalurilor cultivate si generarii unui produs distinct, usor recognoscibil. In general cafelele de aici sunt de calitate superioara, atent selectionate, cu un gust in ceasca foarte dulce si acid, cu un corp aproape licoros.



Parte a productiei locale de cafea este asigurata de mici fermieri uniti in cooperative. New Gaturi Farmers Cooperative Society este una dintre acestea, acumuland 525 de hectare cultivate si mori pentru procesare precum Gachirago, Ichanjeru, Wathenge, Muriowanda si Geitwa.



provine de la statia Ndaroini ce inseamna „locul in care poti innopta” in limba nativa, swahili.



Pana in 1980 fermierii de aici erau obligati sa parcurga distante mari pana la prima statie de procesare dar prin organizare si cu mari eforturi au reusit sa obtina permisiunea guvernamentala de a-si construi propria moara care si-a inceput activitatea in 1984.



2019 a fost un an care a asigurat conditiile ideale climaterice pentru cultivarea cafelei in Kenya. Ne onoreaza sa va propunem aceasta cafea, deosebit de reprezentativa pentru originea ei.



O dulceata debordanta, aciditate medie, fina, corp licoros cu aromele distincte de fructe si retro gustul lung, caramelizat fac din aceasta cafea o demna reprezentanta a standardului Prajitoriei Buimac.



Am abordat o prajire medie pentru sublinierea unicitatii originii si dezvoltarea suficienta a zaharurilor prezente pentru echilibru in oricare ceasca si in orice mod de extractie.