Prajitoria Buimac Peru Yakumana 250gr cafea boabe proaspat prajita
40,00 RON
Preț/
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
BUIperya2*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
Credem că ți-ar plăcea și
Preț standard
30,00 RON
Preț special
20,00 RON
Scrie o recenzie
Prajitoria Buimac Peru Yakumana cafea boabe proaspat prajita, ambalata la pungi kraft de 250 grame.
Se aduce la comanda!
Origine cafea Peru
Regiunea Cajamarca
Cooperativa Gallito de las Rocas (279 de producatori)
Yakumama certificata Fairtrade si Organic Trade
Varietaluri Mundonovo, Caturra, Pache, Typica
Procesata prin spalare
Altitudinea de cultivare cuprinsa intre 800 si 1800 de metrii
Sezonul 19/ aprilie-septembrie
Note aromatice de ciocolata neagra, caramel cu aciditate usoara, citrica
Prajire Medie
Țară de origine: România
Fondata in 2012 cooperativa Gallito de las Rocas in districtul Namballe provincia San Ignacio in regiunea Cajamarca din nordul Peru cultiva cafea pe 550 de hectare. Cafeaua creste aici de mai bine de 100 de ani si este principala sursa de venit a localnicilor.
Sunt implicati in proiecte sociale si de sustenabilitate, asfel cafelele produse beneficiaza de certificare cultivarii organice si Fairtrade.
Se mandresc cu protejarea si conservarea naturii prin proiecte moderne de sustenabilitate.
Arbustii de cafea cresc inconjurati de pini, cedru, dafin, chuspe si cascarilla cu o fauna ce cuprinde gainuse de munte ce dau si numele asociatiei, Gallito de las Rocas, precum si ursi cu ochelari (specie de urs) sau tapirii de munte.
Am selectat aceasta cafea din mai bine de 20 de mostre de cafele Sud Americane si ne-a atras atentia din start prin selectia frumoasa a boabelor verzi de cafea, modul in care acestea s-au comportat la prajire rezultand o crestere masiva a volumului si notele clasice, prietenoase din degustare.
Prajirea aleasa este medie pentru a favoriza caramelizarea zaharurilor naturale si extactii facile, corpolente cu aciditate joasa. Notele principale de degustare, facuta cu protocolul SCA, sunt de ciocolata neagra, cacao si caramel cu o usoara aciditate care sa le evidentieze.