Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLindsmMNH1*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia este cafea boabe proaspat prajita, 100% Arabica.

Sortiment: Indonesia Sumatra Mandheling, semi-washed, Grade 1, triplu aleasa, recolta 22/23, scor SCA 83,50.

Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.

Plantatiile indoneziene beneficiaza de sol vulcanic, ideal pentru cresterea cafelei, iar insulele Sumatra, Sulawesi si Java nu fac exceptie. Aproximativ 15% din cafeaua crescuta in Indonezia este Arabica.

Cafeaua Sumatra Mandheling este crescuta pe versantul muntelui Leuser, in apropiere de portul Padang, in regiunea Balak, situata in zona central-vestica a Sumatrei.

Metoda unica folosita in Sumatra da cafelei un corp foarte plin si un gust intens, cu note ierboase si usor picante. Aceasta metoda de decorticare cu apa traditionala in Sumatra se numeste Giling Basah si curata pulpa ciresei de cafea la un continut de umiditate de aproximativ 50%, fata de alte procesari washed care fac decorticarea la un continut de umiditate de 10-12%. Acest proces unic ii ofera cafelei un profil consacrat (aciditate scazuta si un gust bogat care persista pe palat, cu note de ciocolata). Boabele verzi au o culoarea unica, usor maronie.

Caracteristici:

Aciditate: 4/5

Corp: 4/5

Aroma: 4/5

Regiune: Batak, Sumatra, Aceh

Altitudine: 760 - 1520m

Varietate: Catimor, Typica

Perioada Recolta: iunie - decembrie

Procesare: decorticare washed, uscare la soare

Aroma: picanta, lemnoasa

Note: de piper verde

Gust: usor fructata

Corp: slab

Aciditate: fructata

Prajire: Mediu City

Citeste despre Plantatii de cafea: Indonezia