Etolia Excelso Nariño Las Taguas 250g cafea macinata proaspat prajita
30,00 RON
Preț/
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
ETLenlt2m*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
Credem că ți-ar plăcea și
Preț standard
39,99 RON
Preț special
24,99 RON
Preț standard
30,00 RON
Preț special
20,00 RON
S-ar putea să-ți placă
Preț standard
49,99 RON
Preț special
31,99 RON
Preț standard
49,99 RON
Preț special
29,99 RON
Preț standard
105,00 RON
Preț special
91,00 RON
Scrie o recenzie
Etolia Excelso Nariño Las Taguas este cafea boabe proaspat prajita, de origine columbiana, 100% Arabica, aromata si savuroasa. Sortiment: Colombia washed Arabica Excelso EP Nariño Las Taguas, recolta 18/19, scor SCA 84.
Frumusetea naturala a Columbiei se intinde pe o diversitate geografica impresionanta: doua oceane, munti acoperiti de zapada si ghetari, deserturi nesfarsite, dar si bazinul Amazonului. In vestul tarii, unde domina lanturile muntoase ale Anzilor Cordilieri, gratie proximitatii lor fata de Ecuator, se formeaza mai multe microclimate ideale pentru cresterea cafelei.
Zona Nariño este situata in sud-vestul Columbiei, unde muntii merg in paralel cu oceanul Pacific, si este cunoscuta pentru activitatea vulcanica - de-a lungul secolelor, cinci vulcani au dat nastere unor soluri extrem de bogate si fertile, unde se afla astazi mai multe plantatii de cafea aflate la unele din cele mai mari altitudini din lume. Aceste altitudini mari din Nariño permit cireselor de cafea sa se dezvolte gradual, maturizandu-se incet, rezultand intr-o calitate exceptionala a cafelei si o reputatie deosebita a fermelor locale.
"Excelso" este o denumire de categorie folosita pentru cafeaua exportabila columbiana, fara legatura cu varietatea sau profiul gustului. EP (European Preparation) arata faptul ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect sau corpuri straine. Cafelele Excelso au boabe mari, insa o idee mai mici fata de cele din gama Supremo, fiind screen size 15-16, fata de Supremo care sunt 17.
Cafeaua columbiana este sortata inainte de a fi expediata catre vanzatori, asadar este posibili ca boabele de Supremo si Excelso sa fie culese din aceeasi planta, dar ulterior sa fie sortate dupa marime. Excelso este cel mai mare volum exportat de cafea si contine boabe de la medii la mari si cateva boabe peaberry.
- EP (European Preparation) - boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect si corpuri straine.
Aciditate 4/5, Corp 4/5, Aroma 4/5.
Origine: Colombia
Regiune: Las Taguas, Nariño
Altitudine: 2200 m
Gust: Complex, dulce, fructat, de mango si coacaze negre, fin si delicat
Note: licoroase, de vin
Corp: Mediu, catifelat
Aciditate: Medie, fructata
Prajire: Mediu City

Frumusetea naturala a Columbiei se intinde pe o diversitate geografica impresionanta: doua oceane, munti acoperiti de zapada si ghetari, deserturi nesfarsite, dar si bazinul Amazonului. In vestul tarii, unde domina lanturile muntoase ale Anzilor Cordilieri, gratie proximitatii lor fata de Ecuator, se formeaza mai multe microclimate ideale pentru cresterea cafelei.
Zona Nariño este situata in sud-vestul Columbiei, unde muntii merg in paralel cu oceanul Pacific, si este cunoscuta pentru activitatea vulcanica - de-a lungul secolelor, cinci vulcani au dat nastere unor soluri extrem de bogate si fertile, unde se afla astazi mai multe plantatii de cafea aflate la unele din cele mai mari altitudini din lume. Aceste altitudini mari din Nariño permit cireselor de cafea sa se dezvolte gradual, maturizandu-se incet, rezultand intr-o calitate exceptionala a cafelei si o reputatie deosebita a fermelor locale.
"Excelso" este o denumire de categorie folosita pentru cafeaua exportabila columbiana, fara legatura cu varietatea sau profiul gustului. EP (European Preparation) arata faptul ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect sau corpuri straine. Cafelele Excelso au boabe mari, insa o idee mai mici fata de cele din gama Supremo, fiind screen size 15-16, fata de Supremo care sunt 17.
Cafeaua columbiana este sortata inainte de a fi expediata catre vanzatori, asadar este posibili ca boabele de Supremo si Excelso sa fie culese din aceeasi planta, dar ulterior sa fie sortate dupa marime. Excelso este cel mai mare volum exportat de cafea si contine boabe de la medii la mari si cateva boabe peaberry.
- EP (European Preparation) - boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect si corpuri straine.
Aciditate 4/5, Corp 4/5, Aroma 4/5.
Origine: Colombia
Regiune: Las Taguas, Nariño
Altitudine: 2200 m
Gust: Complex, dulce, fructat, de mango si coacaze negre, fin si delicat
Note: licoroase, de vin
Corp: Mediu, catifelat
Aciditate: Medie, fructata
Prajire: Mediu City
Citeste despre Plantatii de cafea: Columbia
