90,10 RON
Cod: 6426390836601
Disponibilitate:

Stoc epuizat

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Guatemala Finca La Pastoria 1kg este o cafea boabe 100% Arabica, de specialitate, prăjită proaspăt în loturi mici, ce provine dintr-o regiune recunoscută pentru tradiția cultivării cafelei de calitate – Esquipulas, Chiquimula. Recoltată la altitudini înalte și procesată prin metoda washed (spălată), această cafea îmbină eleganța aromelor cu echilibrul gustului specific Americii Centrale.

Este prăjită mediu (City) pentru a scoate în evidență aromele specifice originii și pentru a păstra dulceața naturală a boabelor. Se potrivește perfect atât pentru espresso, cât și pentru metode alternative precum V60, Chemex sau French Press.

Sortiment: Guatemala Finca La Pastoria, SHB EP, washed, scor SCA 83.5

Cantitate: 1kg cafea boabe proaspăt prăjită Etolia Guatemala Finca La Pastoria

TRANSPORT GRATUIT!

Recolta: 24/25

O cafea cu o aciditate plăcută, citrică, corp neted, note citrice, cu gust de ciocolată cu lapte și struguri verzi.

Profil senzorial:

Aciditate: 4/5

Corp: 3/5

Aroma: 4/5

Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.

Caracteristici:

Origine: Guatemala

Regiune: Santa Rosa

Altitudine: 1300 – 2000m

Varietate: Sarchimor, Ethiopian-Latin Hybrid H1, Anacafe 14

Procesare: Spălată (Washed)

Recoltare: Decembrie – Martie

Profil de gust: ciocolată cu lapte, struguri verzi

Corp: Neted

Aciditate: Echilibrată, citrică

Prăjire: Medie (City)

Această cafea a fost cultivată în sud de Finca La Pastoria, situată în departamentul Santa Rosa. Datorită altitudinilor mari din zonă, precum și a solurilor bogate în nutrienți de la vulcanii din jur, soiuri precum Bourbon, Caturra, Catuai, Pache, Pacamara și Catimor, prosperă aici.

Guatemala, ca și alte țări din America Centrală, folosește altitudinea pentru a clasifica cafeaua. Acest lot este un HB (Hard Bean) - ceea ce înseamnă că a fost cultivat între 1.200 și 1.300 de metri altitudine. Recoltarea în această regiune se desfășoară din decembrie până în martie. Odată ce sunt recoltate cireșele de cafea coapte, acestea sunt spălate complet și apoi uscate pe terase. Rezultatul este o ceașcă echilibrată și curată.