Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLelsvcbl25*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia El Salvador Cordillera Balsamo 250g cafea boabe proaspat prajita este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de specialitate.

TRANSPORT GRATUIT la o pungă de Etolia El Salvador Cordillera Balsamo 1kg cafea boabe proaspat prajita!

Sortiment: El Salvador Cordillera del Balsamo, washed SHG EP, recolta 23, scor SCA: 82.75.

O cafea cu aciditate citrică ușor-medie, corp rotund și catifelat, note dulci de ciocolată și marțipan, și o aromă de caramel.

Caracteristici:

Cantitate: 250g cafea boabe Etolia proaspăt prăjită

Regiuni: mai multe ferme din regiunea Cordillera del Bálsamo

Varietăți: Bourbon, Pacas

Altitudine: 1300-1500m

Procesare: washed

Aciditate: 3/5 

Corp: 3/5 

Aroma: 3/5

Gust: dulce, de caramel

Note: ciocolată și marțipan

Aciditate: medie, dulce

Prajire: Mediu City

Producția de cafea din El Salvador a marcat istoria acestui stat timp de peste 100 de ani și a avut o contribuție semnificativă la economia salvadoriană încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Până la războiul civil din anii 1980, El Salvador a fost una dintre cele mai organizate țări producătoare de cafea din America Centrală, cu o reputație internațională renumită pentru calitate și eficiență. După încheierea războiului, țara s-a străduit să își recupereze producția. Datorită solurilor vulcanice bogate și a climei blânde, El Salvador oferă condiții excelente pentru cultivarea cafelei și găzduiește unele dintre cele mai căutate soiuri din lume.

Lanțul muntos Cordillera del Bálsamo este situat în regiunea vestică a țării, la câteva zeci de kilometri vest de capitala El Salvador. În această regiune, multe ferme de cafea sunt situate în jurul pantelor abrupte ale vulcanului Quetzaltepec. Pentru această cafea, au fost culese cu grijă și manual doar cele mai bune cireșe din patru fincas diferite din regiune: Finca San Luis, Finca San Pedro, Finca San Jose Buena Vista și Finca La Trinidad. După ce au fost recoltate, cireșele de cafea sunt sortate, curățate de pulpă și spălate. Apoi, boabele sunt întinse pe terase pentru a se usca la soare. Pentru un proces de uscare uniform, pergamentul este greblat de mai multe ori în timpul zilei. După aceea, este împachetat și pregătit pentru transport.