Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLtnzedw25*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Tanzania Edelweiss 250g cafea proaspat prajita boabe este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de specialitate.

TRANSPORT GRATUIT la o pungă de Etolia Tanzania Edelweiss 250g cafea proaspat prajita boabe

Sortiment: Tanzania Edelweiss, Grade AB+, varietate Kent și Bourbon, washed, recolta 23/24, scor SCA: 86.

O cafea cu aciditate dulce, citrică, corp neted, fin, note aromate de ceai negru și gust de agrișe, struguri și coacăze negre.

Caracteristici:

Regiune: Nord (Kilimanjaro), Sud (Mbeya), Bukoba

Varietăți: Kent, Bourbon

Altitudine: 1050 - 2000m deasupra nivelului mării

Culegere: iunie - decembrie

Procesare: washed

Aciditate: 4/5

Corp: 4/5 

Aroma: 5/5

Gust: fructat, struguri, coacăze negre, agrișe

Note: ușoare, de ceai negru

Aciditate: ridicată, dulce citrică

Prajire: Mediu City

Această cafea provine de la Edelweiss Estate, situată la marginea zonei de conservare Ngorongoro și înconjurată de păduri indigene. Ferma, care se întinde de la 1.650 - 1.820 de metri deasupra nivelului mării, a fost fondată de coloniști germani în jurul anului 1900, preluată de administrația britanică după cel de-al Doilea Război Mondial și cumpărată de domnul BN Vohora în 1969. Deoarece ferma este situată într-o regiune foarte îndepărtată din nordul Tanzaniei, familia Vohora își propune să se implice în comunitatea din jur. Aceștia derulează diverse proiecte de sustenabilitate pentru a sprijini comunitatea locală și pentru a proteja mediul natural. Aceștia oferă stagii de ucenicie la fermă, sprijină școlile locale și au fondat grădinițe pentru copiii angajaților lor.

În plus, ferma împarte o graniță verde cu zona de conservare Ngorongoro. Prin urmare, elefanții și bivolii traversează plantația de cafea în mod regulat, punând la încercare ferma și copacii săi delicați.

Copacii înfloresc între noiembrie și februarie, iar recolta începe la începutul lunii iulie. La moara lor umedă, cireșele sunt imediat curățate de pulpă și fermentate timp de până la 36 de ore, apoi spălate și uscate pe paturi africane, în plin soare, timp de aproximativ 8 până la 10 zile. Pergamentul este apoi transportat la Arusha pentru măcinarea uscată și pregătirea cafelei pentru export.

Suntem bucuroși să vă oferim această cupă fină și vă invităm să o descoperiți și voi!