Etolia Tanzania Edelweiss 250g cafea boabe proaspat prajita
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
Credem că ți-ar plăcea și
S-ar putea să-ți placă
Recenzii
1 articol
Etolia Tanzania Edelweiss 250g cafea proaspat prajita boabe este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de specialitate.
TRANSPORT GRATUIT la o pungă de Etolia Tanzania Edelweiss 250g cafea proaspat prajita boabe
Sortiment: Tanzania Edelweiss, Grade AB+, varietate Kent și Bourbon, washed, recolta 23/24, scor SCA: 86.
O cafea cu aciditate dulce, citrică, corp neted, fin, note aromate de ceai negru și gust de agrișe, struguri și coacăze negre.
Caracteristici:
Regiune: Nord (Kilimanjaro), Sud (Mbeya), Bukoba
Varietăți: Kent, Bourbon
Altitudine: 1050 - 2000m deasupra nivelului mării
Culegere: iunie - decembrie
Procesare: washed
Aciditate: 4/5
Corp: 4/5
Aroma: 5/5
Gust: fructat, struguri, coacăze negre, agrișe
Note: ușoare, de ceai negru
Aciditate: ridicată, dulce citrică
Prajire: Mediu City
Această cafea provine de la Edelweiss Estate, situată la marginea zonei de conservare Ngorongoro și înconjurată de păduri indigene. Ferma, care se întinde de la 1.650 - 1.820 de metri deasupra nivelului mării, a fost fondată de coloniști germani în jurul anului 1900, preluată de administrația britanică după cel de-al Doilea Război Mondial și cumpărată de domnul BN Vohora în 1969. Deoarece ferma este situată într-o regiune foarte îndepărtată din nordul Tanzaniei, familia Vohora își propune să se implice în comunitatea din jur. Aceștia derulează diverse proiecte de sustenabilitate pentru a sprijini comunitatea locală și pentru a proteja mediul natural. Aceștia oferă stagii de ucenicie la fermă, sprijină școlile locale și au fondat grădinițe pentru copiii angajaților lor.
În plus, ferma împarte o graniță verde cu zona de conservare Ngorongoro. Prin urmare, elefanții și bivolii traversează plantația de cafea în mod regulat, punând la încercare ferma și copacii săi delicați.
Copacii înfloresc între noiembrie și februarie, iar recolta începe la începutul lunii iulie. La moara lor umedă, cireșele sunt imediat curățate de pulpă și fermentate timp de până la 36 de ore, apoi spălate și uscate pe paturi africane, în plin soare, timp de aproximativ 8 până la 10 zile. Pergamentul este apoi transportat la Arusha pentru măcinarea uscată și pregătirea cafelei pentru export.
Suntem bucuroși să vă oferim această cupă fină și vă invităm să o descoperiți și voi!