Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLtnzlkjr25cb*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Tanzania Lukani Kilimanjaro 250g cafea proaspat prajita boabe este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de specialitate.

TRANSPORT GRATUIT la o pungă de Etolia Tanzania Lukani Kilimanjaro 1kg cafea proaspat prajita boabe!

Sortiment: Tanzania Lukani Kilimanjaro, Arabica washed, recolta 22/23, scor SCA 84.5.

Aciditate citrică, corp rotund, gust de fructe de pădure, cu note de lichior.

Caracteristici:

Regiune: Kilimanjaro

Varietăți: Bourbon, Kent

Altitudine: 1.219m deasupra nivelului mării

Culegere: noiembrie - martie

Procesare: fully washed

Aciditate: 4/5 

Corp: 3/5 

Aroma: 3/5

Gust: fructe de pădure

Note: lichior

Aciditate: ușor ridicată, citrică

Prajire: Mediu City

Lukani Losaa AA/AB a fost creată de Societatea Cooperativă de Marketing Agricol Lukani Losaa (AMCOS), în conformitate cu Legea privind cooperativele din Tanzania din 1984. Există 445 de membri activi, fiecare cultivând cafea pe aproximativ 1,5 hectare de teren. Acești producători sunt situați pe pantele abrupte ale muntelui Kilimanjaro, de-a lungul marginilor vestice ale zonei Kilimanjaro. În general, producătorii cultivă banane, porumb, fasole și igname împreună cu cafeaua pentru a-și diversifica veniturile și a-și hrăni familiile. AMCOS încurajează producătorii să se bazeze mai puțin pe produse agrochimice și mai mult pe îngrășăminte organice.

Proiectul Lukani Losaa Kilimanjaro Specialty Revival Project a fost inițiat în 2001 pentru a ajuta la educarea producătorilor cu privire la îmbunătățirea calității cafelei din Kilimanjaro. Zona este bogată cu sol sănătos, altitudini mari și temperaturi ideale - dar calitatea cafelei scăzuse în anii trecuți din cauza lipsei de cunoștințe despre cum să îngrijească copacii. Astfel, proiectul a fost inițiat pentru a asigura o mai bună trasabilitate a cafelei din Kilimanjaro și pentru a-i învăța pe producători despre calitate. Au fost organizate cursuri de formare profesională care s-au axat pe metodele de cultivare, recoltare și procesare după recoltare. Această formare a inclus, de asemenea, asigurarea faptului că loturile erau etichetate și mai ușor de urmărit.

Suntem bucuroși să vă oferim această cupă fină și vă invităm să o descoperiți și voi!