-33%
Etolia Excelso Tolima Peace Project Organic 250g cafea proaspat prajita macinata
30,00 RON
20,00 RON
Preț/
10,00 RON
Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea
Cod:
ETLcolTLMP25m*
Transport GRATUIT în Easybox la comenzi de peste 99.99 lei.
Transport GRATUIT prin Curier la comenzi de peste 170 lei.
Comanzi ușor cu livrare rapidă în 24 de ore.
Cele mai vândute produse
Credem că ți-ar plăcea și
Preț standard
39,99 RON
Preț special
24,99 RON
Preț standard
30,00 RON
Preț special
20,00 RON
S-ar putea să-ți placă
Preț standard
49,99 RON
Preț special
31,99 RON
Preț standard
49,99 RON
Preț special
29,99 RON
Preț standard
105,00 RON
Preț special
91,00 RON
Scrie o recenzie
Etolia Excelso Tolima Peace Project Organic este cafea macinata proaspat prajita, de origine columbiana, 100% Arabica, aromata si savuroasa. Sortiment: Colombia Excelso, EP, Organic, Tolima, Peace Project, DE-ÖKO-001, washed, recolta 18/19, scor SCA 83,50.
Aciditate: 4/5.
Corp: 3/5.
Aroma: 4/5.
.
O cafea fructata, dulce si fina, cu aciditate citrica, de portocala.
Tolima Dolores este cunoscuta ca si “Cafe de la Paz”, care se traduce prin Coffee of Peace / Cafeaua Pacii, o cafea Excelso certificata organic proventa de la cooperativa Acopaz. Aceasta este o asociatie de crescatori de cafea care include 47 de fosti soldati FARC (Revolutionary Armed Forces of Colombia). FARC a incetat sa mai existe ca rezultat al tratatului istoric de pace incheiat in Columbria in 2016. Pana acum, fostii soldati au exportat peste 150 de tone de cafea sub ghidarea si instruirea agentiilor statului si Lohas Beans. Acest lucru reprezinta un precedent in istoria tarii, deoarece au fost primii saci de cafea exportati vreaodata de fost soldati. Cafeaua lor reduuce contaminarea solurilor si a resurselor de apa si protejeaza sanatatea consumatorilor lor finali.
Fermierii sunt instruiti sa aleaga doar ciresle de cafea perfect coapte si sa standardizeze curatarea pulpei, fermentarea, spalarea si sucarea pentru a obtine rezultate consistente. Facilitatile de procesare a cafelei in pasul uscat sunt foarte improtante, deoarece controleaza calitatea si integritatea produsului.
Frumusetea naturala a Columbiei se intinde pe o diversitate geografica impresionanta: doua oceane, munti acoperiti de zapada si ghetari, deserturi nesfarsite, dar si bazinul Amazonului. In vestul tarii, unde domina lanturile muntoase ale Anzilor Cordilieri, gratie proximitatii lor fata de Ecuator, se formeaza mai multe microclimate ideale pentru cresterea cafelei.
"Excelso" este o denumire de categorie folosita pentru cafeaua exportabila columbiana, fara legatura cu varietatea sau profiul gustului. EP (European Preparation) arata faptul ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect sau corpuri straine. Cafelele Excelso au boabe mari, insa o idee mai mici fata de cele din gama Supremo, fiind screen size 15-16, fata de Supremo care sunt 17.
Cafeaua columbiana este sortata inainte de a fi expediata catre vanzatori, asadar este posibili ca boabele de Supremo si Excelso sa fie culese din aceeasi planta, dar ulterior sa fie sortate dupa marime. Excelso este cel mai mare volum exportat de cafea si contine boabe de la medii la mari si cateva boabe peaberry.
- EP (European Preparation) - boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect si corpuri straine.
Origine: Colombia
Regiune: Tolima
Certificare: ORGANICA
Gust: dulce, fin si delicat
Note: fructate
Corp: slab, catifelat
Aciditate: Medie, de portocale
Prajire: Mediu City

Aciditate: 4/5.
Corp: 3/5.
Aroma: 4/5.
.
O cafea fructata, dulce si fina, cu aciditate citrica, de portocala.
Tolima Dolores este cunoscuta ca si “Cafe de la Paz”, care se traduce prin Coffee of Peace / Cafeaua Pacii, o cafea Excelso certificata organic proventa de la cooperativa Acopaz. Aceasta este o asociatie de crescatori de cafea care include 47 de fosti soldati FARC (Revolutionary Armed Forces of Colombia). FARC a incetat sa mai existe ca rezultat al tratatului istoric de pace incheiat in Columbria in 2016. Pana acum, fostii soldati au exportat peste 150 de tone de cafea sub ghidarea si instruirea agentiilor statului si Lohas Beans. Acest lucru reprezinta un precedent in istoria tarii, deoarece au fost primii saci de cafea exportati vreaodata de fost soldati. Cafeaua lor reduuce contaminarea solurilor si a resurselor de apa si protejeaza sanatatea consumatorilor lor finali.
Fermierii sunt instruiti sa aleaga doar ciresle de cafea perfect coapte si sa standardizeze curatarea pulpei, fermentarea, spalarea si sucarea pentru a obtine rezultate consistente. Facilitatile de procesare a cafelei in pasul uscat sunt foarte improtante, deoarece controleaza calitatea si integritatea produsului.
Frumusetea naturala a Columbiei se intinde pe o diversitate geografica impresionanta: doua oceane, munti acoperiti de zapada si ghetari, deserturi nesfarsite, dar si bazinul Amazonului. In vestul tarii, unde domina lanturile muntoase ale Anzilor Cordilieri, gratie proximitatii lor fata de Ecuator, se formeaza mai multe microclimate ideale pentru cresterea cafelei.
"Excelso" este o denumire de categorie folosita pentru cafeaua exportabila columbiana, fara legatura cu varietatea sau profiul gustului. EP (European Preparation) arata faptul ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect sau corpuri straine. Cafelele Excelso au boabe mari, insa o idee mai mici fata de cele din gama Supremo, fiind screen size 15-16, fata de Supremo care sunt 17.
Cafeaua columbiana este sortata inainte de a fi expediata catre vanzatori, asadar este posibili ca boabele de Supremo si Excelso sa fie culese din aceeasi planta, dar ulterior sa fie sortate dupa marime. Excelso este cel mai mare volum exportat de cafea si contine boabe de la medii la mari si cateva boabe peaberry.
- EP (European Preparation) - boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect si corpuri straine.
Origine: Colombia
Regiune: Tolima
Certificare: ORGANICA
Gust: dulce, fin si delicat
Note: fructate
Corp: slab, catifelat
Aciditate: Medie, de portocale
Prajire: Mediu City
Citeste despre Plantatii de cafea: Columbia
