Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLmog250g*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de specialitate, cu o aromă echilibrată și complexă.

Sortiment: Mogiana, SCR 17/18, Scor: 82.25

O cafea dulce, echilibrată, cu un corp catifelat, aciditate medie și note de ciocolată neagră, boabe de cacao și zahăr brun.


Cantitate: 250g cafea boabe 100% Arabica

Recoltă: 23/24

Caracteristici:

Aciditate: 3/5

Corp: 3/5

Aromă: 3/5

Tratare: decorticare naturala

Altitudine: 600m - 1300m

Varietate: Various

Certificare: Rainforest Alliance

Gust: dulce si echilibrat

Aciditate: medie

Corp: catifelat

Note: ciocolată neagră, boabe de cacao, zahăr brun

Prăjire: Mediu City


Brazilia este unul dintre cei mai mari producatori de cafea la nivel mondial, cu plantatii care cresc aproximativ sase miliarde de plante de cafea, dintre care 74% sunt Arabica si 26% Robusta. 
În centrul Braziliei, vasta savană Cerrado este întreruptă de platouri aparent nesfârșite numite Chapadas. Acestea acoperă statele Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins și Minas Gerais, transformându-le într-una dintre cele mai mari zone de producție de cafea din lume. 
În jurul Minas Gerais, agricultorii au început să se concentreze pe cultivarea în principal a cafelelor speciale. Anotimpurile bine definite, cu veri calde și umede și ierni plăcut răcoroase și uscate, favorizează cultivarea cafelei în această regiune.

Această cafea a fost produsă în regiunea Mogiana, iar recoltarea se face in lunile uscate - mai, iunie si iulie. 


Cea mai comună metodă de prelucrare din Brazilia, utilizată pentru aproximativ 90% din cafelele Arabica produse, este procesul uscat, descris corect ca fiind natural. Întreaga cireașă de cafea este mai întâi curățată și apoi așezată la soare pentru a se usca în straturi subțiri pe terase sau uscată cu mașini de uscat.