Acest produs nu mai face parte din oferta Kfea

Cod: ETLcrvcesp1*

Comenzi Telefonice:

031/9449

0724 019 306

Cele mai vândute produse

Etolia Costa Rica Valle Central Especial 1kg cafea boabe proaspat prajita este o cafea boabe proaspat prajita, de specialitate, 100% Arabica. 

Sortiment: Costa Rica Valle Central Especial, washed SHB EP, varietate Bourbon, recolta 23/24, scor SCA 84.

TRANSPORT GRATUIT!

O cafea cu aciditate proaspăt citrică asemănătoare ceaiului, cu un corp catifelat, cu gust de ciocolată cu lapte și note fructate de mandarină și portocală.

Cafeaua din Costa Rica este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial. In aceste regiuni, cafeaua este majoritar crescuta in ferme mici, procesata, culeasa si spalata manual.

Climatul umed, altitudinea mare si solurile vulcanice sunt conditii ideale pentru cultivarea cafelelor premium high-class.

 

Caracteristici:

Cantitate: 1kg cafea boabe proaspăt prăjită 100% Arabica

Aciditate: 4/5

Corp: 3/5

Aroma: 4/5

Tratare: washed (spalata)

Altitudine: 1300 - 1800 m

Prajire: Mediu City

 

Originea faimei cafelei din Costa Rica este chiar Valea Centrală. Situată în inima acestei bijuterii latino-americane, Valea Centrală este cea mai populată regiune, cu capitala San José în est. Două lanțuri muntoase pline de verdeață mărginesc valea, creând un microclimat unic cu condiții excepționale pentru cultivarea cafelei. Cei patru vulcani majori din zonă, și anume Poás, Barva, Irazú și Turrialba, oferă soluri fertile, contribuind la o nutriție valoroasă pentru vegetația locală. Ca urmare, zona Văii Centrale strălucește cu un amestec verde de terenuri agricole și parcuri naționale.

Deoarece regiunea cafelei se află la o altitudine cuprinsă între 1.350 și 1.600 de metri, sunt date condițiile pentru creșterea boabelor strict tari (SHB). Boabele de cafea cultivate la peste 1.350 de metri sunt clasificate SHB și cresc mai lent decât la altitudini mai mici. Creșterea lentă lasă mai mult timp pentru a construi un bob de cafea mai puternic și mai dur, ceea ce duce la arome și aciditate mai intense.